Saltar al contenido
  • Gratis verzending vanaf €59,-
Voor 23:59 besteld = morgen in huis

Is honing gezond? Lees hier wat de imker zegt

is honing gezond? Lees hier het verlossende antwoord

Honing heeft een heerlijke zoete smaak. Het vloeibare goud is bijzonder geschikt voor in de thee en als broodbeleg. Maar is het ook goed voor je? In deze blog vertel ik je meer over deze zoete traktatie.

Inhoud:
Waarvan is honing gemaakt?
Wat is de voedingswaarde van honing?
Is het veilig om honing te eten?
Wat zijn de manieren om honing te eten?
Is honing beter dan geraffineerde suiker?
Waar koop je onbewerkte honing?

Waarvan is honing gemaakt?

Het moge duidelijk zijn dat honing begint bij de bloemetjes en de bijtjes. De imker plaatst verschillende bijenkasten in velden met bloemen en de bijen gaan vol goede moed aan de slag. De nectar die wordt verkregen uit de bloemen wordt in de honingraat gespoten en, door middel van de vleugels van de bijen, gedroogd. Het uiteindelijke resultaat geeft ons overheerlijke honing. Door de bijenkasten in gebieden te plaatsen waar bijen enkel toegang hebben tot een specifieke bloem, kan honing verkregen worden die smaakt naar deze bloem. Honing die door de honingbijen is verkregen van de acaciaboom heeft een zachte en neutrale smaak en wordt daarom dan ook acaciahoning genoemd. De smaak van bloemenhoning is dan weer sterk afhankelijk van het seizoen. De bloemen die op een specifiek moment in bloei staan, maken de smaak. Wanneer we het hebben over een speciale honing, hebben we het over de manukahoning die door bijen verworven wordt uit de bloemen van de manukastruik.

Wat is de voedingswaarde van honing?

De voedingswaarde van honing varieert afhankelijk van de soort en de bloemen waarvan het is geproduceerd, maar over het algemeen bevat honing ongeveer 64 calorieën per eetlepel (21 gram). Honing is een natuurlijke suiker en bestaat voornamelijk uit fructose, glucose en water. Het bevat ook kleine hoeveelheden eiwitten, vezels, vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, calcium en ijzer. Het is echter wel belangrijk om honing met mate te consumeren vanwege het hoge suikergehalte.

Is het veilig om honing te eten?

Over het algemeen is honing veilig om te eten. Het kan echter gevaarlijk zijn voor baby's jonger dan 1 jaar vanwege het risico op botulisme, een ernstige vorm van voedselvergiftiging. Dit komt doordat de darmen van baby's nog niet volledig ontwikkeld zijn en botulinumsporen in honing kunnen groeien en gifstoffen produceren in het lichaam van de baby. Volwassenen en oudere kinderen kunnen honing veilig consumeren, maar mensen met een allergie voor bijen of pollen moeten voorzichtig zijn.

Wat zijn de manieren om honing te eten?

Honing is een voedingsmiddel dat op veel verschillende manieren gebruikt kan worden. Er zijn verschillende manieren om honing te eten. Het drinken van honing in de thee is zo’n manier om te genieten van de honing. Gember, citroen en honing vormen een krachtige drie-eenheid. Houd er wel rekening mee dat de thee niet warmer is dan veertig graden, want hoge temperaturen vernietigen belangrijke stoffen in de honing. Ook melk combineert goed met honing. Melk bevat eiwitten en honing bevat koolhydraten. Daarnaast kan honing genuttigd worden in de yoghurt.

Is honing gezonder dan geraffineerde suiker?

Op deze vraag bestaat maar één, simpel antwoord: ja. Honing is beter dan geraffineerde suiker. 100 gram geraffineerde suiker bevat namelijk 400 kcal en 100 gram koolhydraten, ofwel geraffineerde suiker bevat meer kilocalorieën en koolhydraten dan honing. Daarnaast bevat geraffineerde suiker geen andere goede voedingswaarden. Je lichaam heeft suiker nodig als energiebron, maar deze energie kun je beter halen uit natuurlijke suikers die al aanwezig zijn in bepaalde producten, zoals fruit en honing. Geraffineerde suiker is suiker die is toegevoegd in de fabriek. Deze suikers hebben wij niet nodig, want er zitten verder geen gezondheidsvoordelen aan.

Waar koop je onbewerkte honing?

Onze rauwe honing is puur en onbewerkt. Het wordt met zorg geproduceerd en verpakt om de smaak en kwaliteit te behouden. Door onze zorgvuldige selectie bieden we een uniek en smakelijk product dat heerlijk is om toe te voegen aan thee, yoghurt of als natuurlijke zoetstof in recepten. Bestel nu onze onbewerkte honing en geniet van de pure smaak en voordelen die dit natuurlijke product te bieden heeft.

Wil je mij helpen met mijn passie voor het bijenhouden? Deel dit dan met vrienden, familie en kennissen!

Publicación anterior
Publicación siguiente

Deja un comentario

Tenga en cuenta que los comentarios deben aprobarse antes de que se publiquen.

¡Gracias por suscribirte!

¡Este correo ha sido registrado!

Compra el look

Elija Opciones

Editar opción
Komt binnenkort
this is just a warning
Acceso
Carrito de compras
0 items
0%