Ignorer et passer au contenu
  • Gratis verzending vanaf €59,-
Voor 23:59 besteld = morgen in huis

Honing in thee

5 Feiten honing in warme drank

Honing in thee

Honing in thee is een heerlijke combinatie die al eeuwenlang wordt gebruikt. Er zijn echter enkele dingen waar je rekening mee moet houden bij het toevoegen van honing aan je thee. In dit artikel bespreken we enkele tips en richtlijnen om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt genieten van honing in je thee.

1. Verschillende smaken honing

Er zijn verschillende soorten honing die je aan je thee kunt toevoegen om een ​​andere smaak en aroma toe te voegen. Tijmhoning heeft bijvoorbeeld een kruidige smaak met tonen van munt en kamfer. Eucalyptushoning heeft een sterkere smaak en een licht bittere ondertoon, terwijl acaciahoning juist een milde, zoete smaak heeft. Bloemenhoning is een mengsel van nectar van verschillende bloemen en heeft een rijke en complexe smaak met zoete en bloemige tonen. Het kiezen van de juiste honing voor in je thee kan een leuke ontdekkingstocht zijn en kan een extra dimensie toevoegen aan je theemoment.

2. Makkelijk doseren met een honing dispenser

Onze honingdispenser is een handig middel bij het gebruik van honing in de keuken of in de thee. Het belangrijkste voordeel van een honing dispenser is dat het het gedoe van het morsen van honing voorkomt en het gemakkelijker maakt om de juiste hoeveelheid honing af te meten. Bovendien houdt het de honing schoon en hygiënisch omdat het voorkomt dat stof en vuil in de honing terechtkomen. Onze honingdispenser heeft ook een afsluitbare dop om de honing vers te houden en te voorkomen dat er insecten in komen. Het gebruik van een honing dispenser kan een handige en praktische manier zijn om honing te gebruiken zonder de rommel.

3. Hoeveel honing gebruiken in de thee?

Het bepalen van de juiste hoeveelheid honing voor in de thee kan afhangen van persoonlijke voorkeur en de intensiteit van de smaak van de honing. Over het algemeen wordt aanbevolen om te beginnen met één theelepel honing per kopje thee en vervolgens meer of minder toe te voegen op basis van de gewenste smaak. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat honing een zoetstof is en dat te veel honing de smaak van de thee kan overweldigen en de thee te zoet kan maken. Het is dus verstandig om voorzichtig te beginnen en indien nodig meer honing toe te voegen.

4. Nog enkele waarschuwing over honing in de thee!

Wij adviseren om honing niet te verwarmen boven de 40-45 graden. Wacht even tot je warme drank op drinktemperatuur (of nog iets koeler) is en roer er dan pas honing door. Zo profiteer je optimaal van de honing.
Een studie toonde aan dat wanneer honing wordt verhit zich een stof vormt die hydromethylfurfural wordt genoemd en potentieel toxisch en kankerverwekkend zou zijn. De chemische structuur van honing verandert door verhitting, wat het peroxidegehalte doet stijgen.
- Een bacterie die botulisme veroorzaakt, clostridium botulinum, kan wél overleven in honing. Zo'n tien procent van de honing over de hele wereld bevat sporen van deze bacterie in zich. Daarom geef je kinderen jonger dan een jaar uit voorzorg beter geen honing.
- Warme melk met honing is natuurlijk geen goed idee voor iemand met een lactose-intolerantie.

5. Waar koop je (h)eerlijke honing?

Bij ons kun je terecht voor onbewerkte en pure honing van hoge kwaliteit. Bestel je op werkdagen voor 23:59, dan heb je je bestelling de volgende dag al in huis. Wij streven naar een eerlijke prijs/kwaliteitsverhouding, zodat je zeker weet dat je waar krijgt voor je geld. Onze honing is puur en onbewerkt, waardoor je optimaal van de heerlijke smaak van honing kunt genieten. Bestel daarom vandaag nog en ontdek zelf het verschil van onze kwaliteitshoning!

 

Wil je mij helpen met mijn passie voor het bijenhouden? Deel dit dan met vrienden, familie en kennissen!

 

Prev Post
Next Post

Laisser un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.

Merci de votre inscription

Cet e-mail a été enregistré !

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Komt binnenkort
this is just a warning
Connexion
Shopping Cart
0 items
0%