Veelgestelde vragen

Voor 23:59 besteld = morgen in huis:

*Voor onze lege glazen potjes geldt: Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis.

Disclaimer: We doen er alles aan om uw bestelling op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat de bezorging vertraagd is.Als u een vraag heeft over een product geven wij u graag advies. Op deze pagina kunt u ons een bericht sturen.

Wilt u liever telefonisch contact? Dan zijn we te bereiken op 06 - 101 66 497.Doorgaans worden nieuwe producten toegevoegd aan onze webwinkel. Laat ons daarom op deze pagina weten wat u zoekt en wij helpen u met het vinden naar het juiste product.Geregeld krijgen we de vraag of er suiker wordt toegevoegd in onze honing. Onze honing bevat geen enkele toegevoegde (kristal) suikers.

Aan het eind van het *bijenseizoen wordt door de imkers voor het laatst honing geoogst. Na deze oogst is er onvoldoende *dracht om voor het bijenvolk te overwinteren. Imkers voeren de bijen een speciale oplossing van suikerwater om de winter door te komen. Zouden we dit niet doen, dan zou het bijenvolk sterven.

De in het najaar gevoerde suikerwater komen gegarandeerd niet in de honing terecht.

Nergens zijn er imkers die hun bijen niet bijvoeren maar wel honing oogsten, zelfs niet de lokale imker. Degene die dit zegt is bij voorhand niet te vertrouwen.

*Bijenseizoen= Medio maart - September

*Dracht= Nectar-rijke planten, struiken of bomenAlle goede honing gaat op den duur kristalliseren. Dit natuurlijke proces wordt ook wel ‘versuikeren’ genoemd. De ene honingsoort doet dat wat sneller dan de andere. Kristallisatie betekent de eindfase van de ontwikkeling in de rauwe honing.

Gekristalliseerde honing kan gemakkelijk weer vloeibaar worden gemaakt door ze in handwarm water te zetten (het water mag niet te heet zijn). Ook kunt u de honingpot enkele dagen op de verwarming zetten, deze manier is natuurlijk wel minder controleerbaar. Let op: Honing verliest veel van zijn gezonde eigenschappen als deze wordt verwarmd vanaf een tempratuur van ongeveer 45 graden.

Laatste posts

Yoghurt Bowl met Acaciahoning

Yoghurt Bowl met Acaciahoning

Een yoghurt bowl met acaciahoning is een smakelijke manier om je dag te beginnen. Acaciahoning is een unieke soort honing die afkomstig...
Leer más

Wat is MGO in Manuka honing?

Manuka honing is een unieke honingsoort afkomstig uit Nieuw-Zeeland en Australie. Een populaire factor in de Manuka honing is het MGO-gehalte. Maar wat...

Waarom kristalliseert honing en hoe maak je het weer vloeibaar?

Het is december, het is weer kouder buiten en je verlangt naar een heerlijk warme kop thee. Niks is zo lekker, als...