Veelgestelde vragen

Besteld op werkdagen voor 14:59 uur: Pakket wordt door ons op hetzelfde dag verstuurd. De volgende dag zult u deze ontvangen.

Besteld op werkdagen na 14:59 uur: Pakket zal uiterlijk de volgende morgen worden verstuurd.

Bestelling op zaterdag en zondag verwerken wij maandagmorgen.

Als u een vraag heeft over een product geven wij u graag advies. Op deze pagina kunt u ons een bericht sturen.

Wilt u liever telefonisch contact? Dan zijn we te bereiken op 06 – 48649230.

Doorgaans worden nieuwe producten toegevoegd aan onze webwinkel. Laat ons daarom op deze pagina weten wat u zoekt en wij helpen u met het vinden naar het juiste product.

Geregeld krijgen we de vraag of er suiker wordt toegevoegd in onze honing. Onze honing bevat geen enkele toegevoegde (kristal) suikers.

Aan het eind van het *bijenseizoen wordt door de imkers voor het laatst honing geoogst. Na deze oogst is er onvoldoende *dracht om voor het bijenvolk te overwinteren. Imkers voeren de bijen een speciale oplossing van suikerwater om de winter door te komen. Zouden we dit niet doen, dan zou het bijenvolk sterven.

De in het najaar gevoerde suikerwater komen gegarandeerd niet in de honing terecht.

Nergens zijn er imkers die hun bijen niet bijvoeren maar wel honing oogsten, zelfs niet de lokale imker. Degene die dit zegt is bij voorhand niet te vertrouwen.

*Bijenseizoen= Medio maart – September

*Dracht= Nectar-rijke planten, struiken of bomen

 

Alle goede honing gaat op den duur kristalliseren. Dit natuurlijke proces wordt ook wel ‘versuikeren’ genoemd. De ene honingsoort doet dat wat sneller dan de andere. Kristallisatie betekent de eindfase van de ontwikkeling in de rauwe honing.

Gekristalliseerde honing kan gemakkelijk weer vloeibaar worden gemaakt door ze in handwarm water te zetten (het water mag niet te heet zijn). Ook kunt u de honingpot enkele dagen op de verwarming zetten, deze manier is natuurlijk wel minder controleerbaar. Let op: Honing verliest veel van zijn gezonde eigenschappen als deze wordt verwarmd vanaf een tempratuur van ongeveer 45 graden.