Een eenvoudig bijgerecht dat perfect past bij kerst of een winterse etentje. Zoet, warm en vol smaak.
Ingrediënten (4 personen)
-
500 g bospeen of winterwortel
-
2 el vloeibare honing (bijv. bloemenhoning)
-
2 el olijfolie
-
1–2 takjes verse tijm
-
Snuf zeezout
-
Versgemalen zwarte peper
-
Optioneel: een klein scheutje balsamico of sinaasappelsap
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil de wortels (of boen ze schoon) en snijd grote exemplaren in de lengte doormidden.
-
Meng de wortels met olijfolie, honing, zout en peper.
-
Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de takjes tijm ertussen.
-
Rooster 25–30 minuten in de oven, tot de wortels zacht zijn en licht karamelliseren.
-
Voor extra diepte: druppel vlak voor het serveren een beetje balsamico of sinaasappelsap over de wortels.
Serveertip
Heerlijk bij geroosterde groenten, aardappeltjes uit de oven of als bijgerecht bij een feestelijk hoofdgerecht.