Saltar al contenido
  • Gratis verzending vanaf €59,-
Voor 23:59 besteld = morgen in huis

7 dingen die je moet weten over royal Jelly

Artikel over 7 dingen die je moet weten over royal jelly

Ben je op zoek naar een natuurlijk product met vele toepassingen? Royal jelly is dan misschien wel precies wat je zoekt! Dit bijenproduct wordt al duizenden jaren gebruikt door mensen over de hele wereld. In deze blog delen we daarom 7 dingen die je moet weten over royal jelly. Lees verder om meer te weten te komen over dit bijzondere bijenproduct!

Inhoud:
Wat is royal jelly?
Hoe wordt het gemaakt?
Hoe wordt het geoogst?
Hoe lang word het al gebruikt?
Welke soort producten zijn er?
Waarom royal jelly gebruiken?
Waar kun je royal jelly kopen?

Wat is royal jelly?

Royal jelly, ook wel bekend als bijenmelk of koninginnegelei, is een witte substantie die gemaakt wordt door werkbijen. De naam 'koninginnengelei' is afgeleid van het feit dat het wordt gebruikt om de bijenkoningin te voeden gedurende haar hele leven. De andere naam, bijenmelk, komt vanwege de witte kleur, dat sterk doet denken aan melk. De samenstelling kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Dit kan onder meer afhankelijk zijn van de locatie van de bijenkolonie, de tijd van het jaar en het soort bloemen en planten waar de bijen hun nectar en stuifmeel vandaan halen.

Royal Jelly categorie

Hoe wordt het gemaakt?

Royal jelly wordt geproduceerd door speciale klieren van de werkbijen. De bijen die koninginnegelei produceren eten nectar en pollen die zij zelf, of andere bijen in de korf brengen. Deze klieren produceren een stof die uitgescheiden wordt via de monddelen van de bijen. De stof wordt vervolgens opgevangen door andere bijen en van mond tot mond doorgegeven totdat het uiteindelijk in de speciale cellen van de bijenkoningin belandt. De koningin wordt haar hele leven gevoed met koninginnegelei, terwijl de gewone bijen na de eerste dagen overgaan op een ander voedingspatroon. Het is een fascinerend proces waarbij de bijen samenwerken om dit bijzondere product te maken.

Hoe wordt het geoogst?

Royal jelly wordt op een bijzondere manier geoogst door imkers. Hiervoor worden speciale ramen met cellen voor de koninginnen in de bijenkast geplaatst, alleen in een moedervolk (een volk met een minimale bezetting van 2 broedkamers). De bijen vullen deze cellen, waarna de imker vervolgens uit de cellen haalt. Dit proces kan worden herhaald als er alleen wordt gewerkt met een moedervolk. Een andere, laagdrempelige manier om het te oogsten is tijdens de zwermperiode van de bij. In deze periode maken de volken tientallen koninginnedoppen, waarvan er uiteindelijk maar één blijft leven omdat de bijen de andere koninginnen doden. Het oogsten van royal jelly is een zeer nauwkeurig en delicaat proces, waarbij de imker de bijen en de bijenkast nauwlettend in de gaten houdt.

Hoe lang wordt het al gebruikt?

 Koninginnengelei wordt al duizenden jaren gebruikt. Het werd voor het eerst beschreven in oude Chinese teksten en is sindsdien in verschillende culturen gebruikt als traditioneel middel. In de westerse wereld werd koninginnengelei voor het eerst ontdekt en beschreven door de Franse wetenschapper Réaumur in de 18e eeuw. Sindsdien is het gebruik van koninginnegelei toegenomen en wordt het vaker gebruikt als voedingssupplement en als ingrediënt in schoonheids- en huidverzorgingsproducten.

Welke soort producten zijn er?

Er zijn verschillende producten beschikbaar die gemaakt zijn van royal jelly. Hieronder een aantal voorbeelden:

  1. Pure royal jelly: Dit is de verse en onbewerkte variant, zoals deze in de bijenkorf te vinden is.
  2. Royal jelly capsules: De capsules worden gemaakt door de pure royal jelly in te vriezen en het vocht eruit te halen. Daarna wordt het droge materiaal vermalen tot een poeder, dat in capsules wordt gestopt zodat het gemakkelijk kan worden ingenomen.
  3. Royal jelly crème: De crème is een product voor de huid dat gemaakt is van koninginnengelei en andere ingrediënten.

Waarom royal jelly gebruiken?

Royal jelly wordt al eeuwen gebruikt en is voor veel van onze klanten een onderdeel van de dagelijkse routine. Het is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals capsules en crèmes, waardoor het gemakkelijk in te nemen is of op de huid aan te brengen is. Als je op zoek bent naar een natuurlijk bijenproduct dat je kunt opnemen in je dagelijkse routine, dan is royal jelly een uitstekende keuze.

Waar kun je royal jelly kopen?

Bij ons kun je royal jelly kopen in verschillende vormen, zodat je de variant kunt kiezen die het beste past bij jouw voorkeur en behoeften. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor pure royal jelly als je de voorkeur geeft aan een onbewerkt product. Of ga voor onze royal jelly capsules als je het gemakkelijk en zonder smaak wilt consumeren. Onze royal jelly crème is dan weer ideaal als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je huid te verzorgen. Bovendien hoef je niet lang te wachten om van hiervan te genieten. Bestel je op werkdagen voor 23:59? Dan heb je de bestelling morgen al in huis. Kortom, waarom zou je niet kiezen voor royal jelly? Het is een natuurlijk product en het is gemakkelijk en snel te bestellen bij ons.

Wil je mij helpen met mijn passie voor het bijenhouden? Deel dit dan met vrienden, familie en kennissen!

 Publicación anterior
Publicación siguiente

Deja un comentario

Tenga en cuenta que los comentarios deben aprobarse antes de que se publiquen.

¡Gracias por suscribirte!

¡Este correo ha sido registrado!

Compra el look

Elija Opciones

Editar opción
Komt binnenkort
this is just a warning
Acceso
Carrito de compras
0 items
0%