Zum Inhalt springen
  • Kostenloser Versand ab 49,- €
Vor 23:59 Uhr bestellt = morgen geliefert

Feestelijk recept: Geroosterde worteltjes met honing & tijm

Feestelijk recept: Geroosterde worteltjes met honing & tijm

Een eenvoudig bijgerecht dat perfect past bij kerst of een winterse etentje. Zoet, warm en vol smaak.

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 g bospeen of winterwortel

  • 2 el vloeibare honing (bijv. bloemenhoning)

  • 2 el olijfolie

  • 1–2 takjes verse tijm

  • Snuf zeezout

  • Versgemalen zwarte peper

  • Optioneel: een klein scheutje balsamico of sinaasappelsap

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Schil de wortels (of boen ze schoon) en snijd grote exemplaren in de lengte doormidden.

  3. Meng de wortels met olijfolie, honing, zout en peper.

  4. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de takjes tijm ertussen.

  5. Rooster 25–30 minuten in de oven, tot de wortels zacht zijn en licht karamelliseren.

  6. Voor extra diepte: druppel vlak voor het serveren een beetje balsamico of sinaasappelsap over de wortels.

Serveertip

Heerlijk bij geroosterde groenten, aardappeltjes uit de oven of als bijgerecht bij een feestelijk hoofdgerecht.

Vorheriger Beitrag
Nächster Beitrag

Danke fürs Abonnieren!

Diese E-Mail wurde registriert!

Kaufen Sie den Look ein

Wählen Sie Optionen

Bearbeitungsoption
Demnächst
this is just a warning
Anmeldung
Einkaufswagen
0 Artikel
0%