Meteen naar de content
  • Gratis verzending vanaf €59,-
Voor 23:59 besteld = morgen in huis

Hoe onderhoud je mangohout met bijenwas?

Een blogartikel over hoe je mangohout kunt behandelen met bijenwas

Al jaren ben je dolgelukkig met jouw tafel van mangohout. Nog steeds krijg je complimenten van bezoek. Het tijdloze tafelblad bewijst al jaren bijzonder deuk- en krasbestendig te zijn. Toch is het belangrijk om jouw tafel de liefde te geven die hij verdient. Ook nu bewijzen bijen onmisbaar te zijn, want het levendig houden van jouw mangohout doe je eenvoudig met bijenwas.

Inhoud:
Wat is mangohout?
Hoe onderhoud je mangohout met bijenwas?
Wat zijn de voordelen van bijenwas voor tangohout?
Welke soort bijenboenwas gebruiken?

Waar koop je bijenwas voor mangohout?


Wat is mangohout? 

Mangohout is een houtsoort afkomstig van de mangoboom. Deze houtsoort is geschikt om te gebruiken voor meubels. Mangohout is relatief goedkoper dan veel andere soorten hout, omdat de mangobomen relatief sneller groeien en weinig onderhoud hebben. Mangohout is een hardhoutsoort en deze hebben vaak een hoge dichtheid en zijn zeer sterk.

 

Hoe onderhoud je mangohout met bijenwas?

Dat bijen nuttig zijn voor onze gezondheid en voor de flora en fauna, wisten we natuurlijk. Dat bijen ook kunnen helpen met het onderhoud van onze meubels was wellicht nog een slecht bewaard geheim. Mangohout kun je bijzonder goed onderhouden met bijenwas. Bijenwas is een natuurproduct zonder chemische samenstelling. Het is daarom uitstekend om jouw meubels duurzaam en milieuvriendelijk mee te behandelen. Om jouw mangohouten meubelstuk mooi te houden, doe je er verstandig aan het volgende stappenplan van Honingdirect te volgen.
1. Maak jouw tafel eerst stof- en vetvrij met een vochtig doekje;
2. Zodra de tafel goed droog is, breng je een dunne laag bijenboenwas aan met een droge, schone doek. Het dunne laagje bijenwas wrijf je in de richting van de nerven van het mangohout. Een dunne laag bijenwas is genoeg om de krachtige werking te krijgen;
3. Laat de bijenwas een paar minuten drogen en wrijf er daarna nog een keer overheen met een droge doek. Het mangohout wordt door de bijenwas goed opgenomen;
4. Laat de bijenwas goed drogen voordat je iets op het meubelstuk plaatst.
Jouw mangohouten meubelstuk oogt levendiger en kan weer een tijdje mee.


Wat zijn de voordelen van bijenwas voor mangohout?

Bijenwas heeft verschillende voordelen voor mangohout. Zo beschermt het jouw mangohouten meubelstuk tegen stof en vuil door de dunne laag bijenwas. Deze dunne laag zorgt ook voor een mooie glans en houdt jouw meubelstuk langer mooi. Verder werkt bijenwas waterafstotend, dus wanneer je een onderzetter vergeet te plaatsen, zullen waterkringen zich niet direct in jouw meubelstuk vereeuwigen.

Welke soort bijenwas gebruiken voor mangohout?

Er zijn twee soorten bijenboenwas die je kunt gebruiken om jouw mangohouten meubelstuk levendiger te maken. Dit zijn de bijenboenwas wit en bruin. Het enige verschil tussen deze producten is de kleur.
Beide laten ze jouw houten meubels en vloeren glanzen. Zo zorgen ze ervoor dat kleine oneffenheden en beschadigingen niet langer zichtbaar zijn. Ook komt er een natuurlijke glans over de meubelstukken. Bijenwas voor meubels en vloeren is een natuurlijk onderhoudsmiddel zonder chemische stoffen.

Waar koop je bijenwas? 

De beste bijenwas koop je eenvoudig en snel online bij Honingdirect. Wij hebben zowel witte als bruine boenwas in ons assortiment. Wanneer je jouw bestelling voor 23:59 plaatst, doen wij ons best om jouw producten de volgende dag te leveren. Bestellingen vanaf €49,- worden gratis naar jou verzonden. Voor vragen over de producten van kun je contact met ons opnemen. Wij beantwoorden je vragen en geven je deskundig advies.

 

Wil je mij helpen met mijn passie voor het bijenhouden? Deel dit dan met vrienden, familie en kennissen!

 

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Bedankt voor het abonneren

Deze email is al geregistreerd

Kies optie

Bewerk optie's
Komt binnenkort
this is just a warning
Inloggen
Winkelmand
0 producten
0%