Ignorer et passer au contenu
  • Gratis verzending vanaf €59,-
Voor 23:59 besteld = morgen in huis

5 dingen die je moet weten over stuifmeelkorrels

Een blogpost over 5 dingen die je moeten over stuifmeelkorrels

5 dingen die je moet weten over stuifmeelkorrels 

Door klimaatverandering veranderen de temperaturen in Nederland geleidelijk. Over het gehele jaar genomen wordt het steeds warmer en dit is voor mensen die last hebben van hooikoorts geen goed nieuws. Een warme winter heeft namelijk tot gevolg dat de bloeiperiode van verschillende bomen, planten en bloemen, eerder begint. Daarmee ook de hooikoortsperiode.

Inhoud:
Wat zijn stuifmeelkorrels?
Hoe herken je stuifmeel?
Wat is de functie van stuifmeelkorrels in het bijenvolk?
Waarom variëren de korrels in kleur en grootte?
Hoe kan je stuifmeel korrels gebruiken?
Waar koop je stuifmeelkorrels?

 

Wat zijn stuifmeelkorrels? 

Stuifmeelkorrels, ook wel bijenpollen genoemd, zijn kleine deeltjes die geproduceerd worden door bloemen en andere gewassen. Deze korrels bevatten het mannelijke geslachtsdeel van deze bloemen en andere gewassen en worden overgedragen van bloem naar bloem én meegenomen door het bijenvolk.

Hoe herken je stuifmeel?

Je hebt vast wel eens een mooie bos bloemen mogen ontvangen. Terwijl je de bloemen in de vaas zet, merk je dat er verschillende geelkleurige poederachtige stipjes op je kleding of tafel te vinden zijn. Zo’n geelkleurig poederachtig stipje noemen we stuifmeel. Stuifmeel kun je vinden op de meeldraden van een bloem of gewas en wanneer het wordt aangeraakt, blijft het achter op poten van de bijen, hommels, etc. Stuifmeel is het mannelijke geslachtsdeel van de bloem of het andere gewas dat wordt gebruikt voor de bevruchting en bijen zetten stuifmeel om in bijenkorrels door nectar en enzymen toe te voegen.

Wat is de functie van stuifmeelkorrels in het bijenvolk?

Stuifmeelkorrels worden uiteraard niet zonder reden meegenomen door het bijenvolk. Het is zelfs zo dat bijen de stuifmeelkorrels nodig hebben om te overleven, want de korrels zijn voor bijen de grondstof voor bijna alle producten die ze maken en waar ze de benodigde eiwitten uithalen. Zo gebruiken de bijen het als voedsel voor eitjes en larven die vervolgens uitgroeien tot gezonde bijen in het bijenvolk.

Waarom variëren de korrels in kleur en grootte?

Stuifmeelkorrels kunnen variëren in kleur en grootte vanwege verschillende factoren, zoals de bloemsoort waarvan het stuifmeel afkomstig is, de leeftijd van de bloem en zelfs de regio waar de bloem groeit. Ook kan de grootte en kleur van stuifmeelkorrels variëren afhankelijk van de bijensoort die het verzamelt, omdat bijen soms selectief zijn in welke bloemen ze bezoeken en dus verschillende soorten stuifmeel verzamelen.

Hoe kan je stuifmeelkorrels gebruiken?

Stuifmeelkorrels kunnen een veelzijdige en natuurlijke toevoeging aan je dieet zijn. En kunnen gemakkelijk worden verwerkt in maaltijden en drankjes. Door hun natuurlijke eigenschappen zijn ze een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een natuurlijke aanvulling op hun dieet. Stuifmeelkorrels kunnen bijvoorbeeld worden toegevoegd aan yoghurt, smoothies, sappen of ontbijtgranen om op een gemakkelijke manier deze korrels binnen te krijgen.

Waar koop je stuifmeelkorrels?

Bij ons kun je eenvoudig stuifmeelkorrels kopen in een glazen pot van 230 gram. Bestel je voor 23:59 uur op een werkdag, dan heb je de stuifmeelkorrels de volgende dag al in huis. Je kunt veilig en snel online betalen met verschillende betaalmethoden, zoals iDEAL en creditcard. Wil je liever achteraf betalen? Dat is ook mogelijk met Klarna. Wij zorgen voor een snelle levering en veilige betaling, zodat jij kunt genieten van dit natuurlijke product. Bestel nu en ontdek de veelzijdige mogelijkheden van stuifmeelkorrels in jouw dieet!

 Wil je mij helpen met mijn passie voor het bijenhouden? Deel dit dan met vrienden, familie en kennissen!

 

Prev Post
Next Post

Laisser un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.

Merci de votre inscription

Cet e-mail a été enregistré !

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Komt binnenkort
this is just a warning
Connexion
Shopping Cart
0 items
0%