Royal Jelly

7 dingen die je moet weten over royal Jelly

Artikel over 7 dingen die je moet weten over royal jelly
Home > Blog > Royal Jelly > 7 dingen die je moet weten over royal Jelly

Ben je op zoek naar een natuurlijk product met vele toepassingen? Royal jelly is dan misschien wel precies wat je zoekt! Dit bijenproduct wordt al duizenden jaren gebruikt door mensen over de hele wereld. In deze blog delen we daarom 7 dingen die je moet weten over royal jelly. Lees verder om meer te weten te komen over dit bijzondere bijenproduct!

Wat is royal jelly?

Royal jelly, ook wel bekend als bijenmelk of koninginnegelei, is een witte substantie die gemaakt wordt door werkbijen. De naam ‘koninginnengelei’ is afgeleid van het feit dat het wordt gebruikt om de bijenkoningin te voeden gedurende haar hele leven.
De andere naam, bijenmelk, komt vanwege de witte kleur, dat sterk doet denken aan melk.

De samenstelling kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Dit kan onder meer afhankelijk zijn van de locatie van de bijenkolonie, de tijd van het jaar en het soort bloemen en planten waar de bijen hun nectar en stuifmeel vandaan halen.

Hoe wordt het gemaakt?

Royal jelly wordt geproduceerd door speciale klieren van de werkbijen. De bijen die koninginnegelei produceren eten nectar en pollen die zij zelf, of andere bijen in de korf brengen. Deze klieren produceren een stof die uitgescheiden wordt via de monddelen van de bijen. De stof wordt vervolgens opgevangen door andere bijen en van mond tot mond doorgegeven totdat het uiteindelijk in de speciale cellen van de bijenkoningin belandt. De koningin wordt haar hele leven gevoed met koninginnegelei, terwijl de gewone bijen na de eerste dagen overgaan op een ander voedingspatroon. Het is een fascinerend proces waarbij de bijen samenwerken om dit bijzondere product te maken.

Hoe wordt het geoogst?

Royal jelly wordt op een bijzondere manier geoogst door imkers. Hiervoor worden speciale ramen met cellen voor de koninginnen in de bijenkast geplaatst, alleen in een moedervolk (een volk met een minimale bezetting van 2 broedkamers). De bijen vullen deze cellen, waarna de imker vervolgens uit de cellen haalt. Dit proces kan worden herhaald als er alleen wordt gewerkt met een moedervolk.
Een andere, laagdrempelige manier om het te oogsten is tijdens de zwermperiode van de bij. In deze periode maken de volken tientallen koninginnedoppen, waarvan er uiteindelijk maar één blijft leven omdat de bijen de andere koninginnen doden. Het oogsten van royal jelly is een zeer nauwkeurig en delicaat proces, waarbij de imker de bijen en de bijenkast nauwlettend in de gaten houdt.

Hoe lang wordt het al gebruikt?

Koninginnengelei wordt al duizenden jaren gebruikt. Het werd voor het eerst beschreven in oude Chinese teksten en is sindsdien in verschillende culturen gebruikt als traditioneel middel. In de westerse wereld werd koninginnengelei voor het eerst ontdekt en beschreven door de Franse wetenschapper Réaumur in de 18e eeuw. Sindsdien is het gebruik van koninginnegelei toegenomen en wordt het vaker gebruikt als voedingssupplement en als ingrediënt in schoonheids- en huidverzorgingsproducten.

Welke soort producten zijn er?

Er zijn verschillende producten beschikbaar die gemaakt zijn van royal jelly. Hieronder een aantal voorbeelden:

 1. Pure royal jelly: Dit is de verse en onbewerkte variant, zoals deze in de bijenkorf te vinden is.
 2. Royal jelly capsules: De capsules worden gemaakt door de pure royal jelly in te vriezen en het vocht eruit te halen. Daarna wordt het droge materiaal vermalen tot een poeder, dat in capsules wordt gestopt zodat het gemakkelijk kan worden ingenomen.
 3. Royal jelly crème: De crème is een product voor de huid dat gemaakt is van koninginnengelei en andere ingrediënten.

Waarom royal jelly gebruiken?

Royal jelly wordt al eeuwen gebruikt en is voor veel van onze klanten een onderdeel van de dagelijkse routine. Het is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals capsules en crèmes, waardoor het gemakkelijk in te nemen is of op de huid aan te brengen is. Als je op zoek bent naar een natuurlijk bijenproduct dat je kunt opnemen in je dagelijkse routine, dan is royal jelly een uitstekende keuze.

Waar kun je royal jelly kopen?

Bij ons kun je royal jelly kopen in verschillende vormen, zodat je de variant kunt kiezen die het beste past bij jouw voorkeur en behoeften. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor pure royal jelly als je de voorkeur geeft aan een onbewerkt product. Of ga voor onze royal jelly capsules als je het gemakkelijk en zonder smaak wilt consumeren. Onze royal jelly crème is dan weer ideaal als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je huid te verzorgen.

Bovendien hoef je niet lang te wachten om van hiervan te genieten. Bestel je op werkdagen voor 23:59? Dan heb je de bestelling morgen al in huis. Kortom, waarom zou je niet kiezen voor royal jelly? Het is een natuurlijk product en het is gemakkelijk en snel te bestellen bij ons.

Royal Jelly Puur

 29,99 99,99

Royal Jelly Capsules

 19,99 39,99
Royal jelly creme in bakje van 50mL
Toevoegen aan winkelwagen

Royal Jelly creme

 16,99

Wil je mij helpen met mijn passie voor het bijenhouden? Deel dit dan met vrienden, familie en kennissen!

12 reactie's

 1. Jenny schreef:

  Is royal jelly goed voor je darmen?

  1. de Imker schreef:

   Bedankt voor je reactie! Uit onderzoek is gebleken dat royal jelly degelijk goed is voor de darmen. Wellicht interessant om dit artikel eens te lezen: https://www.mdpi.com/2072-6643/14/10/2069

 2. Ewout schreef:

  Beste De Imker,

  Is royal jelly ook geschikt voor kinderen ? Heb 2 zoontjes van 3 en 5 jaar.
  Alvast dank voor uw reactie.

  1. de Imker schreef:

   Bedankt voor je reactie! Royal jelly is ook geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. We adviseren bij kinderen wel om een halve dosering te gebruiken. Veel succes!

 3. Marja Engelbertink schreef:

  Kun je ook teveel royal jelly innemen?
  En kan of mag ik naast de roayal jelly ook propolis innemen?

  1. de Imker schreef:

   Bedankt voor je reactie! Wij bevelen 1 gram per dag aan en dit staat gelijk aan 1 mespuntje of 1 a 2 lepeltjes die je er gratis bij krijgt per dag. Deze hoeveelheid is ruim voldoende voor het lichaam, meer innemen zal geen kwaad doen, maar ook niet veel meer goeds dan de aanbevolen gebruik.

 4. BERNARDINE VAN SCHAIJK schreef:

  IK HEB BIJ JULLIE EEN POTJE BESTELD VAN ONGEVEER 150 GRAM .blijft dat ook nog lang goed na bv 6 maanden ???
  Vele jaren geleden heb ik het jaren lang als kuur gebruikt ,en meestal in het najaar,en in het voorjaar .Hebben jullie nog goede tips wat de Koninginne gelei betreft ,
  Wat ik wordt over enkele maanden 79 jaar ,en ik gebruik ook BIOLOGISCH CURCUMMIE 100 PROCENT SAP .EN BINNENKORT bestel ik het Biologische 100 procent Gember sap .
  Beiden kan ik aanlengen met Thee of water .
  maar kan ik 2 mespuntjes gelei ook op het brood of beschuit smeren ,met honing erbij???
  Hartelijke groet ,uit Brabant ,in Eindhoven ,van Bernardine

 5. Angelique Wouters schreef:

  Hoe moet ik het bewaren na opening?

  1. de Imker schreef:

   Het is na opening nog zeker 6 maanden houdbaar in de koelkast.

 6. Margha schreef:

  De eerste twee keer werd ik er misselijk van nu neem ik twee theelepel in en neem een slok water er achter aan.ik hem nu de capsules besteld om dat ik dr zure smaak vreselijk vind.
  Ik vraag me wel af of dr capsules de zelfde werking hebben

  1. de Imker schreef:

   Royal Jelly heeft een bittere tot zure smaak. Om de smaak wat aangenamer te maken kan je dit het best met wat honing innemen. De Royal Jelly capsules bevat ook pure Royal Jelle gemixt met bloem, zodat deze langer houdbaar blijft. Ook dit heeft dezelfde werking!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.