Weerstand

6 dingen die je moet weten over hooikoorts

Hooikoorts 6 dingen die je moet weten

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts – soms ook rinintis genoemd – is een allergische reactie op allergenen in de omgeving, zoals pollen, huisstofmijt, schimmels en zelfs dierenharen. Meer dan twee miljoen mensen in Nederland hebben er last van en dat aantal neemt enkel maar toe. Wat veel mensen niet weten is dat er twee soorten hooikoorts zijn. 

Seizoensgebonden hooikoorts – Dit type hooikoorts wordt meestal veroorzaakt door pollen en wisselen van seizoen tot seizoen, afhankelijk van de planten die in bloei staan. De meeste mensen hebben een ergere allergie in de lente omdat dan het meeste pollen in de lucht rondwaaien. 

Blijvende hooikoorts – Dit type hooikoorts komt het hele jaar voor. De oorzaak ligt vaak bij stof of schimmel binnenhuis die allergische reacties opwekt.

Wat zijn de verschijnselen of symptomen van hooikoorts?

De meeste mensen kennen de meest voorkomende allergie symptomen van hooikoorts wel, maar hooikoorts heeft kan nog ergere reacties opwekken. Sommige van die kunnen ernstige problemen veroorzaken voor de gezondheid. Hier is een overzicht van de meest voorkomende symptomen bij hooikoorts: 

 • Hoesten en niezen 
 • Benauwdheid
 • Jeuk in de ogen, neus, mond of keel
 • Loopneus of verstopte neus
 • Opgezwollen oogleden
 • Geheugenproblemen
 • Concentratiemoeilijkheden
 • Irriteerbare stemming
 • Vermoeidheid of slaapproblemen
Wat is hooikoorts?

Hoe behandel je hooikoorts?

Natuurlijk kun je naar de apotheek gaan en wat chemische pilletjes pakken die een paar uur werken, maar er zijn ook betere en natuurlijke alternatieven. Honing en andere bijproducten bevatten veel stuifmeel en andere soorten pollen. Door geregeld producten te eten of gebruiken die gemaakt zijn door bijen bouw je naar verloop van tijd een weerstand op hier tegen. Daardoor krijg je door de consumptie ervan minder last van hooikoorts omdat je lichaam went aan de pollen en het stuifmeel. 

Het spreekt voor zich dat dit een veel gezondere manier is om hooikoorts te behandelen, mede ook doordat bijenproducten vol belangrijke andere nutriënten zit.

Welke producten raden jullie aan tegen hooikoorts?

Bloemenhoning – Rauwe honing die lokaal wordt geproduceerd bevat de pollen van de planten van die streek. Dezelfde pollen dus die je inademt en je hooikoorts symptomen bezorgen. Door lokale hollandse bloemenhoning te eten ga je dus natuurlijke tolerantie opbouwen waardoor je na verloop van tijd minder last krijgt van je allergieën. 

Propolis capsules – Propolis is een harsachtig materiaal dat afkomstig is van de knoppen van bomen zoals populieren en andere planten. Buiten dat het goed is voor het immuunsysteem in het algemeen, helpt propolis op dezelfde manier hooikoorts te behandelen als rauwe honing. Door de hoge hoeveelheid pollen erin ontwikkelt het lichaam een natuurlijke weerstand. 

Stuifmeelkorrels – Stuifmeelkorrels zijn uitermate geschikt om hooikoorts tegen te gaan.  Bijen dragen ze mee met als bolletjes aan hun poten als ze planten bezoeken. Door vanaf maart te beginnen met een pollenkuur bouw je tegen de zomer een fikse weerstand op. 

Royal Jelly – Royal Jelly wordt ook koninginnegelei genoemd. Royal Jelly is een afscheiding van honingbijen die wordt als voeding van larven en volwassen koninginnen. Buiten dat het gezond is voor het hele lichaam werkt het ook goed om hooikoorts te behandelen.

Medicijn tegen hooikoorts

Hoe gebruik je deze producten als medicijn tegen hooikoorts?

Product Dosis Tijdstip
Stuifmeelkorrels 1 eetlepel per dag • ‘S ochtends
 Honing Meerdere eetlepels per dag  • Dagelijks
Propolis capsules 8 capsules • 4 ‘s ochtends en 4 voor het slapen
Royal Jelly puur  2 lepeltjes (lepeltje wordt gratis meegegeven) • ‘s ochtends 1 eetlepel op een nuchtere maag

•’s avonds voor het slapen 1 eetlepel

Royal Jelly capsules  4 capsules • ‘s ochtends 2 capsules op een nuchtere maag

•’s avonds voor het slapen 2 capsules

Waar koop je deze producten?

Nu is het ideale moment om te beginnen met je immuunsysteem op een natuurlijke en vooral gezonde manier op te bouwen tegen hooikoorts. Bij Honingdirect.nl verkopen we daar de ideale bijenproducten voor. Onze honing, propolis en royal jelly is lokaal geoogst en onbewerkt! Gezonder kan niet! 

Bestel je bijenproducten nu bij ons en merk morgen al het verschil!

Bijenpollen / Stuifmeelkorrels

 7,99 19,98

Bloemen honing

 7,99 49,99

Propolis Capsules

 14,99 34,99

Royal Jelly Puur

 15,99 59,99

Royal Jelly Capsules

 14,99 34,98

4 reactie's

 1. Hilde schreef:

  Hoe gebruik ik het best de druppels proportie tinctuur van jullie? In drank of gewoon puur heb er geen idee van, kunnen jullie me helpen aub?
  Smets hilde

  1. de Imker schreef:

   Bedankt voor je reactie! De Propolis tinctuur kan op verschillende genomen worden. Denk hierbij aan op een boterham, door de yoghurt, op een suikerklont of in een glas met een klein laagje water zodat je dit in 1 slim weg kunt drinken.

 2. Nisrine schreef:

  Zoveel capsules per dag gaat mij niet lukken om in te nemen . Wat raden jullie mij aan tegen hooikoorts?

  1. de Imker schreef:

   Bedankt voor je reactie! Als 3 capsules op een dag niet gaat, dan zou ik je aanbevelen om de Propolis druppels te gebruiken. Dit kan je makkelijk door de yoghurt halen, op een boterham plaatsen of door het eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *